
En hel liter blev det av plockandet och ändå syns det inte på busken att jag plockat någonting alls. När jag plockat en liter till ska jag göra röd vinbärsnapps till mannen och röd vinbärssaft till mig.
Recept på röd vinbärssaft
Det här behövs:
2 liter röda vinbär, behöver inte repas
7 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat per liter saft
2 liter röda vinbär, behöver inte repas
7 dl vatten
6 dl strösocker per liter avrunnen saft
1 krm natriumbensoat per liter saft
Gör så här:
1. Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
2. Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
3. Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
4. Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.
1. Skölj bären och låt dem rinna av i ett durkslag. Lägg bären i en gryta och häll på vattnet. Koka under lock, ca 10 minuter. Tryck sönder bären med en slev mot grytans kant. Häll upp allt i en silställning och låt saften självrinna.
2. Mät saften och blanda den med socker i grytan. Låt saften koka sakta i ca 10 minuter. Skumma saften klar.
3. Ta lite av saften i en kopp och rör ut natriumbensoatet i det. Blanda sedan med resten av saften.
4. Häll upp saften i rena varma flaskor. Sätt på kork. Förvara saften kallt.
1 kommentar:
MMM det låter gott! Har en buske utanför som jag skulle behöva plocka av!!
Funderade just på vad jag skulle göra med dem! Nu vet jag!
Kram!
Skicka en kommentar