fredag 27 februari 2009

Cupcake med lavendel

Idag har jag bakat.. igen. Någonting tycks ha hänt den sista tiden. Storkok, brödbak och godsaksbakning tillhör inte min vardag - egentligen. Men senaste veckorna har varit helt galna och jag har bakat både till födelsedagskalas och till kvällsgott. Jag har drabbats av någonting helt klart, vad vet jag inte (nej, jag är inte gravid). Men jag lider inte - tvärtom. Himla gott är det!

Dagens bakning fick bli en helt ny sort. Lavendelcupcake med topping - gott, gott, gott om man gillar lavendel förstås. Smarrigheterna smakades av tillsammans med örtte från Tirups Örtagård, som innehåller lavendel, rosmarin och timjan och smakar så fantastiskt hemtrevligt! Trevligt sällskap hade jag också till fikan i eftermiddagssolen. Nästa gång sitter vi utomhus, eller vad säger du?

onsdag 11 februari 2009

Bröllopstårta


Igår var jag på besök hos underbara Mirian som har Tårtesset i Staffanstorp. Bröllopstårtan är nu provsmakad (ja, kanske inte just DEN), diskuterad och beställd! Tårtan på bilden får stå modell och jag är upp över öronen förtjust! Visst är den fin?
Frisör
Guldsmed
Band till festen
Dukning
Florist
...kan jag nu också bocka av i listan! Härligt!