torsdag 29 januari 2009

Bruduppsättning


Bröllopsförberedelserna är i full gång och alla inbjudningskort är skickade. Det börjar med andra ord närma sig, bara tre månader kvar nu... Ännu har jag inte lyckats hitta en bra frisör som kan göra min håruppsättning. Jag har halvlångt hår och mörkblont med ljusa slingor. Frisyren jag har tänkt mig ska vara en halvuppsättning med lockar, som på bilden här bredvid. Har ni några förslag på duktiga frisörer i Lundatrakten?

onsdag 28 januari 2009

Do redo - yogabyxor Fridastyle



I sann do redo-anda har jag sytt om en gammal t-shirt till ett par mysbyxor eller snarare yogabyxor för min del. Det var inget svårt alls och gick som en dans. T-shirten hade märket Frida, ett märke på diskborstar, diskdukar och annat i städ- och hushållningsväg. Jag valde att ha kvar märket för att byxorna ska kännas mer intressanta. Dessutom kan jag tänka mig att det finns åtminstone en Frida därute som gärna skulle vilja ha byxorna själv... eller hur?

Så här kan man göra:
Använd en vanlig t-shirt. Jag är ganska liten och har använt en t-shirt i stl M. Börja med att klippa av ärmarna och sedan klippa upp dess söm. Klipp sedan av halsringningen, denna del kastas. Klipp upp axelsömmarna så att man får två ben. Klipp av hela tröjan på mitten uppifrån och ner i två lika stora delar.
Sy sedan ihop ett ben åt gången, räta mot räta och därefter sys grensömmen ihop, också den räta mot räta. Sy ihop ärmarna till en cylinder (räta mot räta) och sy sedan fast den som linning upptill. Vill man ha linningen nedfällbar (som mina byxor) syr man den mot byxans räta och linningens aviga. Byxorna behöver inte fållas nedtill eftersom t-shirtens fåll agerar fåll även där. I den fållen har jag använt ett sött snöre som dragsko. Vill man kan man även sätta en dragsko i midjan.
För andra Doredo-förslag följ länken. http://www.sysidan.se/cldoc/1997.htm Beskrivning till yogabyxorna finns vid nummer 25.
Lycka till!





fredag 2 januari 2009

Inneskor och egna namnlappar...

Med posten idag kom ett litet kuvert. Det var ganska oansenligt men inuti rymdes något mycket efterlängtat! Mina alldeles egna namnlappar i vävd lin. De är så fina och plötsligt ser allt så lyxigt ut när jag har sytt dit mitt namn!

Ett par hemmasydda inneskor fick därför agera modell. De 'sminkades' med brodyr och påsydd lapp och vips så blev det ett par upphottade inneskor som konkurrerar ut de gamla raggiga sockorna! Så här blev resultatet!

Gott nytt år och storslagna festplaner...

Hoppas Ni har haft trevligt under helgerna! Efter en mysig jul och en festlig nyårsafton är nu bloggen på språng igen... Därför vill jag härmed önska Er ett Mycket Gott 2009. För min del kommer detta troligtvis att bli ett riktigt spännande år. Det största (än så länge) inplanerade är en sagolik fest i maj. Den är planerad i minsta detalj och kan Ni gissa vad det är som ska ske? Ett bröllop såklart! Mitt och min kära fästmans bröllop är det som ska hållas och vi har mycket att göra i några månader framöver! Mer om detta och de kreativa förberedelserna lär Ni få läsa om i fortsättningen!